Рекламни табели за ресторант

Кое отличава един ресторант, погледнат отвън, от околните сгради? Табелата, разбира си. Или  по-точно табелите, защото по правило те са повече от една. Това не е каприз на собственика, а необходимост. Табелите имат задачата да уведомят клиентите за наличието на такова заведение и да представят кухнята, която се предлага по възможно най-впечатляващия начин. Затова изготвянето на такива табели е проект, който дава възможности за креативност. За наш дългогодишен клиент, собственик на италиански ресторант, бяха изработени рекламни табели с изображения на различни италиански ястия за ресторанта му в центъра на София. Самите табели са от материал, подходящ за външни условия, който е фолиран с фолио с пълноцветен печат и ламиниран за допълнителна защита. Пълноцветният печат гарантира постигане на изключително качествени изображения и има много технологични възможности:

– Могат да се отпечатват изображения с различни размери

– Изображението запазва качеството си, независимо от избрания вид фолио

– Отлично качество на изображението, устойчиво на външната  неблагоприятна среда, благодарение на практиката да се ламинират изображения и надписи.

Ламинирането не само осигурява трайност, то предпазва и от механични увреди. Гланцовият ламинат придава на цветовете по-ярка наситеност, а матовият защитава от отблясъци при външно осветяване, ако табелата е директно изложена на пряка слънчева светлина. Рекламните табели на италианския ресторант бяха предпочетени да са без светене, защото се разчита да се забелязват веднага от минаващите хора по тротоара и автомобилите по оживения център на столицата. Изработените рекламни табели бяха монтирани върху твърд материал, за една от тях обаче бе избрано по-оригинално решение. Тя е тип висяща табела, която виси над минаващите пешеходци посредством синджирчета и е забележима и от по-голямо разстояние. Рекламата с фолио с пълноцветен печат за ресторанти и други заведения за обществено хранене е по-ефективна, когато се апликират ястия, предлагани в кухнята на заведението. Те говорят за стила на обслужване и работа в обекта. Този тип рекламни табели са водещи поради ниската им себестойност, без да е накърнено качеството.

Копирайтър Илияна Ангелова